Must have letošního podzimu. Pohodlné a veselé šaty plnoštíhlým sluší

14.09.2021 | Krása a móda

Šaty. Jejich sezona končí! Tedy aspoň se to tak při pohledu z okna jeví. Naštěstí nic není tak horké, jak se zdá. Tenhle nestárnoucí ženský módní kousek se dá nosit za každého počasí, tedy i na podzim. Volnější šaty jsou pohodlné a praktické a sluší všem, kdo mají plus size velikost! Taky přijdete na chuť oblíbenému vrstvení a pohrajete si s novými i starými kousky?

Přehlídková mola již dávno udala trend pro podzim a zimu 2021. Do hledáčků módních návrhářů se dostala hlavně zelená barva a její odstíny. Živá a kyselá hrušková rozzáří každý chmurný den, lahvově zelená zklidní rozbouřené emoce a podzimní splíny, olivově zelená zase skvěle doplní populární hořčicovou, která si taky rozumí s hnědou, béžovou a khaki. Těchto kombinací se rozhodně nemusejí bát ani plnoštíhlé ženy.

Kde se vlastně oblékat?

Ostatně, právě ony si často stěžují, že je běžné obchody s konfekční módou přehlížejí. Přitom jim hřejivé vesty, kardigany a hlavně šaty, zvlášť ty pod označením maxi, tolik sluší! Siluetě plných tvarů zároveň svědčí šaty zavinovací a převážně A střih a midi délka. Ani jedné varianty, pokud patříte k těm, kdo své oblejší křivky hrdě nosí, se s příchodem chladnějších dnů nemusíte vzdát. Stačí jen vědět, kde nakoupit.

Móda pro plnoštíhlé je uzpůsobená postavám žen s nadměrnými velikostmi, a to tak, aby toto elegantní oblečení nepůsobilo příliš objemně. Ať už si tedy chystáte vybrat šaty ještě z letní kolekce, nebo dáte přednost té podzimní či rovnou zimní, se svými stávajícími kousky ze skříně, pro něž zatím nemáte využití, zkombinujete cokoli.

Začínáme. Buďte šik za každých okolností!

Alfou a omegou vrstvení je hlavně barva. Oblečení a doplňky by měly mít jednu až maximálně tři barvy. Základní pravidlo říká, že aby byl výsledek dokonalý, je třeba mít jednobarevné svršky s minimem vzorů, tedy v co nejjednodušším duchu.  Oceňuje se párování různých druhů látek, proto si pod teploučké velbloudí šaty klidně oblečte džíny, na hlavu nasaďte béžový baret a k němu vyberte kabelku ve stejném odstínu. Přes sebe přehoďte lehčí kabátek, ať ráno při odchodu do práce máte úsměv na rtech a tělo v teple.

V případě odlehčených variant šatů, které se hodí na přiléhavé jednobarevné tričko s dlouhým rukávem, vsaďte na punčocháče, jež rozhodně nemusejí být jen klasicky černé. Ty pestrobarevné mohou ladit s mnoha vzory a odstíny šatníku. Nejenže poskytnou pohodlí a komfort, ale zároveň nadělají i parádu.

Jak je to s pruhy, když nejste Twiggy?

Potřebujete-li opticky zeštíhlit, vsaďte na šaty pouzdrové, které se dají unosit do kanceláře i ve volném čase. Pozor si ale dejte u pruhů, které jsou často diskutované. Od velikosti L volte módní kousky, jež mají světlé pruhy širší než ty tmavé. Vyhnete se tak opticky přidaným kilům navíc. Co se týče vyloženě zeštíhlujících barev, k nimž pochopitelně vždy patřila a patří černá, tu doplňte světlým, přírodním odstínem.

V rámci podzimu se jako báječná varianta jeví teplá béžová barva. Šály, šátky a plédy v podobných odstínech sluší každým šatům, i těm ve velikosti XXL. Teď už se jen zbývá připravit na obdivné pohledy okolí. Zvládnete takovou pozornost?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat